Bygg din egen affiliatesajt

Affiliate är en sajt som hjälper andra företag med marknadsföring och länkar. Du tillhandahåller en bra sajt och företagen kommer att flockas för att synas på den ihop om att de kan ta en högre plats i sökresultaten och få en starkare sajt. Är du sugen på att testa? 

Design

Själva designen är viktig för första intrycket men den spelar mindre roll för roboten som läser av och rankar din sajt. Därför kan du lika gärna köpa en färdig sajtmall och använda, du behöver inte koda från grunden för att skapa en helt unik upplevelse. Det är genom ditt arbete utåt som sajten får stryka, inte med läckra finesser på webbplatsen i sig. Sajtmallar kan du förändra och flytta om, byta färger och lägga till text och bilder för att sajten ska framstå som helt unik.

Väluppdaterad

Din sajt ska hållas levande. En sajt som uppdateras kontinuerligt blir intressantare för besökare att återkomma till än en sajt som bara har samma information år ut och år in. Läs in dig på marknaden du marknadsför och håll dig ajour med nyheter inom branschen. Du kan länka till stora tidningar som källor och behöver därmed inte göra alla efterforskningar själv. Men det är bra om texten skriv i dina egna ord och du hänvisa endast till originalkällan. Många väljer att underhålla en affiliatesajt på sidan av sitt vanliga jobb vilket gör uppdateringar och arbetet mer sporadiskt. Försök att sätta egna deadline. En gång i veckan ska du skriva en ny text och varje lunch ska du läsa senaste nyheterna i branschen för att leta nya upplägg som du kan använda.

Bygga länkar

Om din affiliatesajt ska bli stark och vara lockande för företag att synas på, behöver du bygga länkar. Det bästa är om du kan få tillförlitliga och starka källor att länka till dig. Då kommer företag använda din sajt av samma anledning, att synas på din sajt ger effekt på företagets sajt. För att få större sajter att länka till dig kan du ha ny och lockande information som de vill hänvisa till. Är du en specialist inom ett visst område har du en klar fördel, du kan bli personen som folk vill rådfråga! En annan metod är att skriva ett mail och tipsa om din sajt, varför den kan vara intressant för mottagaren och helt enkelt fråga om en länk.

You may also like...