Komma igång med WordPress

Först och främst, vad är WordPress? WordPress är ett publiceringsverktyg som du kan skapa din egen hemsida med och där du sedan kan publicera artiklar, bloggar eller vad du än önskar använda sidan till. Här behöver du ingen kunskap om hur du bygger webbsidor från grunden eller hur du programmerar. Det enda du behöver göra är att ladda ner programvaran för WordPress. Om du tillhör ett så kallat webbhotell brukar de oftast redan ha denna programvara installerad i själva kontrollpanelen. Så snart du har den installerad är det dags att skapa din hemsida.

I WordPress erbjuds du redan färdigskapade mallar som du kan välja bland. Det finns flera tusen så det kan ta sin tid att gå igenom dem. Prova dem och se till så att det passar för det som du vill erbjuda på din sida. När du väl har valt din mall är det dags att välja hur sidan ska se ut vad gäller menyer, bakgrund, om du ska ha reklam och var på sidan den i så fall ska finnas. När detta är gjort är det dags att fylla din hemsida med det innehåll den ska ha.

Tillägg i WordPress

När du väl är en fena på att hantera din sida och du har lärt dig hur WordPress fungerar kan du göra om mallen så att den blir mer personlig. Det finns även en hel del tillägg som du kan ha nytta av. Dessa är enkla att lägga till och du klickar bara på det tillägg du vill ha. Det kan vara allt från hur du sökoptimerar din sida och räknar besökare, till att du vill få din hemsida översatt till flera språk för att nå fler besökare. Kanske vill du bara lägga till ett kontaktformulär. WordPress är idag en enkel och snabb väg för att skapa en hemsida utan att den känns enkelriktad och kopierad. Du kan fortfarande göra den personlig och anpassa sidan helt efter dina behov. Om du i framtiden skulle vilja flytta din hemsida till en egen server är det inga problem. Det ger dessutom mer flexibilitet. En stor fördel är att allt finns på svenska. Vet du redan nu vad din hemsida ska innehålla är tipset att skaffa ett domännamn, registrera dig hos WordPress och sedan har du din hemsida klar på nolltid.

You may also like...