Dags att välja program och gymnasium

Det finns många intressanta gymnasieprogram och bra skolor att välja bland. Därför kan det kännas både överväldigande och svårt att bestämma sig för vilket program du ska läsa och vilket gymnasium du vill gå.

Vid tillfället kan det kännas som att gymnasievalet är livsavgörande men det är det som tur är inte! Därför har vi samlat en del tips som kan göra beslutet lite lättare att fatta.

Hitta det du gillar

Genom att välja ett gymnasieprogram du tycker låter intressant är det sannolikt lättare för dig att göra bra resultat i skolan. Sök upp och jämför olika utbildningar och lista deras för- och nackdelar. Då får du en bättre överblick över urvalet.

Lämna karriärbesluten till framtiden

Vad du vill bli när du blir stor är som tur är inte en fråga du behöver kunna besvara när du är 15 år gammal. För du kan gå estetprogrammet och fortfarande bli läkare. Och du kan gå ett idrottsprogram och ändå bli jurist. Därför är gymnasievalet långt ifrån livsavgörande.

Gör ett test

På nätet kan du hitta tester som kan ge en fingervisning på ämnen som kan vara intressanta för dig. Har du svårt att snäva in dig bland alternativen? Genom att klicka här så kan du se vad en skola som Kunskapsgymnasiet är. Du kan också prova att göra ett test som kan hjälpa dig med att välja.

You may also like...